Spring til hovedindhold

Amerikansk regnskabssæson: Kursfald hvis regnskaber skuffer

Når Alcoa i denne uge skyder den amerikanske regnskabssæson i gang tirsdag den 8. april, er der generelt meget moderate forventninger til indtjeningsudviklingen. Hvis det går som det plejer, bliver de moderate forventninger overgået og lidt mere. Interessant bliver det at se om det faktum, at mere end 5 x så mange selskaber har meldt om negative snarere end positive afvigelser fra det forventede er mere end et advarselssignal. Forholdet mellem positive/negative er historisk højt, men er det reelt et faresignal?

Vil 1. kvartal byde på indtjeningsstandby?

Forventningerne til de amerikanske regnskaber er meget moderate. I hvert fald hvis man skal dømme efter de officielle forventninger, som forud for at de amerikanske regnskaber i denne uge begynder at rulle ind, viser en forventet indtjeningsfremgang på blot -1 %.

Første kvartal har været hård ved forventningerne. For 3 måneder siden var analytikerne mere optimistiske og regnede i gennemsnit med at selskaberne var i stand til at lægge 4,4 % oveni den indtjening, som blev præsteret i samme kvartal sidste år. Selv om der er grund til at holde et vågent øje med udviklingen og reducerede indtjeningsforventningerne, har det været et billede som er gået igen mange gange tidligere.

Rekordmange selskaber går til indtjeningsbekendelse

På samme måde som med de moderate indtjeningsforventninger, er det også hverdagskost, at selskaberne ender med at overgå forventningerne. Det kommer givetvis også til at ske denne gang. En af de ting som er værd at holde øje med er at en lang række selskaber allerede har meldt ud, at de ikke vil kunne indfri forventningerne. Faktisk har mere end 5 x flere selskaber på forhånd nedjusteret end opjusteret forventningerne i starten af regnskabsrapporteringen. Selv om det ofte er normen at selskaber med negative overraskelser vælger at gå tidligt til ”indtjeningsbekendelse”, er tallet historisk stort.

Dårlig cocktail

En lav indtjeningsvækst, som givetvis ender med at blive overgået, er ikke i sig selv alarmerende. I kombination med et relativ stort antal negative varsler er sammen med en prisfastsættelse, som ligger noget over det langsigtede gennemsnit, ikke nogen attraktiv investeringscocktail.

Indtjeningsskuffelse vil give kursfald

Vi nærmer os maj måned med det historisk dårlige aktiery som en måned som investorerne skal passe på. I gennemsnit hverken stiger eller falder aktierne dog i denne måned. Når ovenstående udsigter alligevel kan blive lidt af en prøvelse for investorerne, skyldes det således at der bag ved den normale gennemsnitlige 0-udvikling i maj, gemmer sig ”pænt” store udsving. Hvis indtjeningsudviklingen skuffer og de meget forsigtige forventninger jævnfør ovenstående lidt uheldige cocktail ikke bliver overgået og det endda en del, er risikoen for at aktierne afkastmæssigt kan blive sendt tidligt på sommerferie, eller det som er værre, store.

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-04-07 20:31

Men Leading economic indicators steg kraftigt i februar, jf.
https://www.conference-board.org/data/bcicountry.cfm?cid=1
og der er dem der mener, at de mange high frequency traders og andre day traders sælger ud op til regnskabssæsonen.