Nordnetbloggen

Alt du skal vide om udbyttedage

Hovedregel – årligt udbytte i forbindelse med generalforsamling

Udbytte bliver foreslået vedtaget på generalforsamling for de selskaber, som blot betaler et årligt udbytte. For at få ret til udbytte skal man eje aktien på dagen for godkendelse af udbytte. Det sker på generalforsamlingen, som er aktionærernes højeste myndighed. Man skal altså senest eje og købe aktien på generalforsamlingsdagen. Ejer man ikke aktien på generalforsamlingsdagen, har man IKKE ret til udbytte. Det afgørende er handelsdagen og IKKE valør- eller betalingsdagen, som i Danmark er 2 dage efter den dag, hvor investorerne køber og sælger aktierne.

Dagen efter generalforsamlingen, handles aktien ex-udbytte. Det er ligesom med en ex-mand eller ex-kæreste – noget der var engang, men som ikke er længere. På denne dag falder aktien og investorerne har naturligvis ikke adgang til udbyttet. Man kan ikke få i pose og i sæk – kursfald og købe billigt og udbytte samtidig går ikke hånd i hånd.

Flere årlige udbytter

Nogle selskaber udbetaler udbytter flere gange årligt. Eksempelvis gælder det for Tryg, Pandora og de seneste år også for Novo Nordisk. Her er der ingen generalforsamling at holde øje med, men ofte er det dagen eller dagene efter kvartalsregnskabet, halvårsregnskabet etc, som er ex-dagen. I det enkelte tilfælde gælder det om at holde et vågent øje. Det skal investorerne selv gøre. Det fremgår helt tydeligt af en kvartals- eller halvårsmeddelelse. Her gælder det samme – ex-dag = ex-klusive ret til udbytte.

Se, hvornår du får udbyttet ind på depotet

Læs mere om årets udbytter i UdbytteGuiden her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

5
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Jacob Rasmussen
Gæst
Jacob Rasmussen
Hvem får så udbyttet hvis aktien handles i løbet af dagen hvor generalforsamlingen afholdes?
KRA
Gæst
KRA
Hvorfor går der då lang tid før udbyttet tilskrives depotet? Novo handles ex-udbytte 22/3, men udbytte er endnu ikke tilskrevet depotet 5 dage efter?
Lis
Gæst
Lis
Hvis jeg ejer en udbytteaktie på genegalforsamlingsdagen og sælger den dagen efter, hvor der fragår udbytte – får jeg mit udbytte?

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link