Spring til hovedindhold

Aktierne viser imponerende styrke

Flotte regnskaber sikrer ny optimisme på aktiemarkederne. Endnu mangler dog brud over vigtige modstandszoner, og det sker næppe uden kamp. Makroøkonomiske tal fra især USA er ikke opløftende. Teknisk analyse er positiv omkring aktiernes videre udvikling, men på kort sigt er der risiko for en mindre nedadrettet korrektion.

Aktierne har udviklet sig positivt i den seneste uge trukket op af bedre end forventede regnskaber for andet kvartal. Virksomhederne formår på imponerende vis at øge indtjeningen, men det sker uden at omsætningen viser tegn på stigning. Altså afspejler det en global økonomi, der har standset sit fald, men uden egentlig opadrettet styrke. Det var også hvad USA´s centralbankchef, Ben Bernanke, indikerede, da han i ugens løb udtalte sig om ”rigets tilstand”. Udsigten for den amerikanske økonomi er ekstraordinært usikker, udtalte han. Set i relation til aktierne var det vigtigt, at Bernanke understregede, at centralbanken vil holde renten lav i endnu en lang periode og at banken var klar til tiltag for at støtte økonomien. For aktierne var det positive signaler.

Ser man på aktierne i et helikopterperspektiv, så er det fortsat et skridt frem og et tilbage. Dow Jones handler igen over 10.000 mærket efter en kort afstikker ned i 9.700. Nikkei i Japan ligger fortsat under 10.000 mærket, mens DAX i Tyskland udmærker sig ved igen at være over 6.000. Det danske C20-indeks har det svært, når indekset nærmer sig 417-423, som nu flere gange har afvist forsøg opad. Omvendt synes indeksværdi 400 nu at kunne yde støtte, således at chancen for brud over 417-423 er stigende. Vi må dog nok afvente de danske Q2 regnskaber, før der bliver kræfter til et brud over 423. Generelt forventer vi gode regnskaber fra de danske børsnoterede selskaber.

USA har vist vejen. Her kommer det ene flotte Q2 regnskab efter det andet. Lad os blot nævne følgende selskaber, som både oversteg markedets forventninger og som også løftede estimatet for 2010: Caterpillar (vigtigt signal for FLSmidth), United Parcel Service, Philip Morris, Eli Lilly (vigtigt signal for Lundbeck og Novo Nordisk). Følgende selskaber har overgået markedets forventninger men fastholdt estimatet for 2010: IBM, Microsoft, Bristol-Myers Squibb, US Bancorp, Morgan Stanley, Wells Fargo, Coca-Cola m.fl. Samlet har de amerikanske selskaber overgået sig selv.

Lidt mere uensartet ser det ud i Europa. Fx skuffede Ericsson og Saab og til dels også Nokia i Finland. Derimod leverede ABB, Volvo og Credit Suisse stærke regnskaber. Samlet kan det konkluderes, at det går godt for virksomhederne. Som nævnt forventer vi også det bliver tilfældet, når de danske Q2 regnskaber begynder at komme i løbet af de kommende uger.

Vestas landede i ugens løb den største enkeltordre nogensinde i USA. Der skal leveres 190 V90-3.0 MW vindmøller til USA med en samlet kapacitet på 570 MW. Dermed er Vestas nu kommet et stort skridt nærmere opfyldelsen af målsætningen for 2010. Vestas ligger fast som en del i Aktieinfos langsigtede modelportefølje, mens den kortsigtede modelportefølje her fredag morgen har taget gevinst, da kursen brød over vores Stop/profit niveau. Tanken er at genkøbe, såfremt vi ser en test af 281, idet teknisk analyse viser et teknisk gab mellem 281 og 284.

På helt kort sigt tror vi, at der kan komme en mindre nedadrettet korrektion i markedet. Men pilen peger efterfølgende mod videre opgang, så vidt vi hos Aktieinfo kan vurdere det. Efter markedets lukning i eftermiddag offentliggøres der i EU de såkaldte stress-tests af bankerne. Risikoen er, at der dukker ”nye lig ud af skabet”, men markedsdeltagerne har sikkert positioneret sig lidt herefter.

Desværre er den amerikanske regnskabssæson for Q2 nu ved at nærme sig sin afslutning. Det kan føre til et nyhedsvakuum, hvor markedet selv skal finde sine ben at stå på. Fokus er p.t. rettet mod selskabsnyhederne, mens de makroøkonomiske nøgletal træder i baggrunden, og de er ikke særlig opløftende. Når regnskabssæsonen slutter, så skifter fokus igen til de makroøkonomiske nøgletal. Imidlertid er det rart at vide, at centralbankchef Ben Bernanke er klar til at kæmpe for at løfte økonomien.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer