Nordnetbloggen

”Aktierne i OMX C-20 er kommet højt op” version 2/2

”Aktierne er kommet højt op”

Som fortsættelse af mit sidste blogindlæg ”Aktierne i OMX C-20 er kommet højt op” version 1/2, følger her version2/2.

Efter de seneste ugers og også års stigninger har det gentagne gange været fremført, at aktierne er kommet højt op og vel underforstået blevet dyre. Som det fremgik af det første indlæg afslører tallene afslører dog, at

  • Udviklingen har været meget uens og ujævn
  • En række selskaber har udviklet sig meget positivt. Fællesnævneren for dem er at de har overvundet krisen og indtjeningen er steget markant.

En række selskaber lider fortsat hårdt under og af efter-krise traumer. Det skyldes ikke kun at indtjeningen ligger lavere, men også at:

  • Villigheden til at betale for en given indtjening er lille. Det vidner om investormistillid
  • Især bankerne lider under investorernes manglende tiltro til at det vil være muligt at genskabe den indtjening som i 2007 og forventet ind i 2008 var med solide 2 cifrede egenkapitalforrentningsprocenter.
  • Kollapset i Vestas og Genmab er historien om bristede håb; et vidnesbyrd om den boble der var i alternativ energi og den risiko som altid er ved at investere i biotek.

2013 – kommer de konjunkturfølsomme selskaber tilbage i bedre indtjeningsform?

De mindre konjunkturfølsomme selskaber har i store træk ikke mærket krisen på deres afsætning og indtjening. Denne udvikling kan meget vel tænkes at fortsætte også i 2013. For investorerne er det dog et vigtigere spørgsmål om den globale økonomi er på vej i bedring. Hvis det sker, vil der være en stigende mulighed for at de mere økonomisk følsomme selskaber vil være i stand til at øge deres indtjening. Og så kan det tænkes at investorerne kan få både i pose og i sæk i de selskaber, hvis såvel indtjeningen som villigheden til at betale for en given indtjening stiger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld