Nordnetbloggen

Aktier: Tysk DAX-indeks kører fra alle andre i indeksoptur

Det amerikanske aktieindeks S&P 500 kræver kun en stigning på lidt over 0,8 % før indekset for helåret 2020 vender tilbage i positivt terræn. Det er dog ikke S&P 500 indekset, som har haft den mest bemærkelsesværdige og kraftigste recovery siden bundformationen medio marts. Det har derimod det tyske DAX indeks:

 • Det tyske DAX-indeks er steget næsten 10 procent point mere end S&P 500 siden bunden blev nået. For DAX’ens vedkommende skete det den 18. marts. I USA bundede aktiekurserne for S&P 500 indekset ud 5 dage senere den 23. marts i år.
 • Det comeback, som de tyske aktier har haft, viser en bemærkelsesværdig udvikling, som ikke mindst er sket i maj og juni.
 • Den positive udvikling i Tyskland skyldes i hovedsagen 3 forhold:
  1. Prisfastsættelsen efter kursfaldende i marts var meget lav.
  2. ECB er kommet ind i stimulanskampen efter en meget usikker start, hvor investorerne skulle vænne sig den nye chef Christine Lagarde, og hvor hun samtidig skulle vænne sig til investorerne.
  3. Samtidig har talen om mere europæisk finanspolitisk hjælp i slutningen af maj for alvor fået investorerne til at tro på, at der er en meget effektiv økonomisk bagstopper.
 • De fleste aktieindeks har haft en bemærkelsesværdig recovery. Set over hele perioden har det danske indeks været det mest ”konstante” takket være en meget positiv udvikling i bl.a. i Novo Nordisk, Coloplast, AMBU og Genmab
 • I gennemsnit er der tale om en stigning på 41,7 % siden bundformationerne blev nået i dagene omkring den 20. marts for de 8 nedenfor angivne aktieindeks.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld