Nordnetbloggen

Aktier: Nedtursbund i marts, men risiko for 2. salgsbølge lurer.

Aktierne bundede ud i marts, men kortsigtet er risikoen for en 2. salgsbølge langt mere end blot marginal:

  • De fleste aktiemarkeder faldt med 30 % eller mere i marts måned
  • Siden dengang har de selvsamme markeder indhentet mere end halvdelen af det tabte
  • For enkelte indeks’ vedkommende kan man næsten ikke skimte nedturen – på indeksniveau altså. Det gælder bl.a. det danske
  • Aktieverden er stadig meget polariseret. Teknologi og medicinalaktierne har klaret sig godt og bedst. De konjunkturfølsomme selskaber er nok kravlet op af dybet, men de er stadig meget markant mærket af de økonomiske udfordringer, som er meget reelle.
  • De økonomiske konsekvenser af nedturen (bankernes tab, luftfartsindustriens smertelige nedtur, midlertidige tab af arbejdspladser som kan blive permanente, osv, vil vise sig mere tydeligt de kommende måneder.
  • Penge- og finanspolitikken har været en meget stærk drivkraft bag ved, at aktierne har klaret sig så godt som tilfældet har været.
  • I denne uge har det ikke mindst været debatten om den store europæiske fond på 750 mia., som skal understøtte de hårdest ramte lande via tilskud og lån, som har gjort den positive forskel for aktierne.

Varm sommer på aktiemarkederne?

Investorerne kan siges i en vis form allerede at være ”fløjet” videre og forbi krisen, alt imens flyene fortsat står uvirksomme hen på startbanen. De kommende måneder vil krisens realomkostninger for alvor kunne mærkes. Nedturen er formentlig kulmineret, men det er ikke givet, at opturen kommer til at gå helt så let, ubekymret og smertefrit, som aktiemarkederne og investorerne kunne give indtryk af.

Per Hansen
Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link