Nordnetbloggen

Aktier: Lave forventninger har givet fantomafkast – 2019 bliver et overraskende godt aktieår

Investorerne må næsten knibe sig i armen. Den meget negative aktiekursudvikling i december, er blevet vendt til noget meget positivt her i det nye år, hvor aktiemarkederne tordner derudaf. Det har ikke mindst været de meget lave forventninger, samt 3 konkrete forhold, som har givet investorerne det gode aktiehumør tilbage:

  • De danske aktier er steget med 5 %
  • De tyske aktier er steget mere end 6 %
  • I USA er S&P 500 indekset steget med 7,4 % og Nasdaq har lagt i underkanten af 8 % oveni.
  • Stigningerne er kommet på grund af et taknemmeligt udgangspunkt og sammenligningsgrundlag. Forventningerne til 2019 var, efter en historisk dårlig december, helt i bund.
  • Håb om en handelsaftale mellem USA og Kina; en aftagende risiko for et hårdt Brexit (Brex-shit) og en mere renteafdæmpet amerikansk centralbank FED, har sammen med de lave forventninger fået aktierne til at skyde i vejret.

Plads til lidt mere kortsigtet

På kort sigt er der plads til lidt yderligere stigninger. Vi er inde i den amerikanske regnskabssæson, hvor forventninger de seneste måneder er blevet så tilpas neddroslet, at der er plads til at overraske positivt. Kina og USA vil finde hinanden i en handelsaftale, og selv om det ikke på politikerne lyder sådan, er risikoen for et hårdt Brexit reelt ganske lille. Enten kommer der en lille grænseåbner fra EU mht. Nordirland, eller også vil 29/3 blive udskudt nogle måneder, så en aftale ikke skal forceres igennem. Disse ting giver tilsammen plads til yderligere kortsigtede stigninger, omend af moderat størrelse i forhold til det, som investorerne allerede har nydt godt af.

2019 bliver overraskende godt

Mange investorer er blevet taget på sengen og fanget med for lidt risiko i porteføljerne. De er nu kommet langt bagud i deres bestræbelser på at sikre et fornuftigt afkast i 2019. De kommende uger vil vi givetvis se en rebalancering af risiko, og det vil alt i alt likviditetsmæssigt være en af de forhold, som driver aktierne opad. En global investor har hentet mere end 5 % allerede. For helåret er der gode muligheder for at investorerne kommer hjem med 2 cifrede afkast. Risikofaktorerne er fortsat først og fremmest USA/Kina og Brexit.

Læs også:2019 – Et overraskende godt aktieår?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

4
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Oversete faktorer: Den korte og lange gældscyklus på et sent stadium, høje gældsniveauer på stats-, virksomheds- og forbrugerniveau, dårlig kapitalallokering qua de lave renter, for mange dårligt ledede virksomheder som vil bukke under i en recession og yderligere forstærke nedturen, manglende luft til at stimulere økonomien via offentlige tiltag som øget forbrug og/eller skattelettelser, i ECB-land manglende muligheder for rentenedsættelser, faldende byggetilladelser, faldende boligbyggeri og faldende huspriser er ofte tidlige indikatorer, faldende LEI. Samt sikkert mange flere oversete faktorer i din analyse, hvis man graver videre.
Gæst
Gæst
Hej Claus Se venligst min video fra december. Det er det som investorerne reagerer på Med venlig hilsen Per
Gæst
Gæst
Er det ikke lige lovlig optimistisk at kåre 2019 til et fantastisk aktieår med 2-cifret afkast osv. allerede nu. Det kan meget vel være en “Bull trap” vi er på vej ind i!
Gæst
Gæst
Hej Michael Se venligst min video fra december. De ting jeg påpeger er ved at blive til virkelighed. Derfor reagerer investorerne på det som de kan se nu, og det som de tror kommer til at ske. Det var det jeg troede på under nedturen og det som jeg fortsat tror på. Det bliver spændende at følge og risiko er der jo nok af Med venlig hilsen Per

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link