Nordnetbloggen

Aktier: Er der mere i aktierne efter meget stor optur?

Året har hidtil budt på meget store aktiestigninger, hvor en gennemsnitsinvestor kan øjne 2-cifrede procentafkast. Nogle står måbende og ser til mens aktierne stiger markant. Det er dem som i december måned panikkede under aktienedturen. De mangler ikke kun afkast, men også risikoeksponering og gode forklaringer til deres investorer.

Fra større til mindre usikkerhed

De usikkerheder som plagede investorerne i december, og som gjorde det negative udslag dengang er ved at “falde” på plads. Det er ikke mindst det som investorerne reagerer på. Du kan se eller gense min holdning til risiko og til usikkerhederne for 2 måneder siden og hvad de betyder via nedenstående link

Læs også mit blogindlæg “2019: Et overraskende godt aktieår?” her.

Her er investeringsperspektivet på hvorfor aktierne er steget så meget som tilfældet har været, og hvordan resten af året kan komme til at se ud:

  • Hovedårsagen til de store stigninger i 2019, har været det taknemmelige udgangspunkt efter at investorerne panikkede ikke mindst i Q4 og tømte aktielommerne for risikoeksponering.
  • Regnskaberne i USA og for den sags skyld også i Danmark har været markant bedre end frygtet og lidt bedre end forventet.
  • FED har nu ikke længere travlt med at hæve renterne, og investorerne føler de har centralbanken på deres side. I Europa kommer der ikke nogen rentestigning i 2019, og det er tvivlsomt om den kommer i 2020.
  • Den stigende USD bekommer de globale investorer godt.
  • Sandsynligheden for at Kina og USA kan lande en handelsaftale er stigende.
  • Vi har endnu ikke fået et godt Brexit, men risikoen for et hårdt Brexit er aftaget markant, og det er det som driver de finansielle størrelser.

Handelsaftale + God Brexit kan være 5 % værd

Aktierne er steget markant på meget kort tid. De investorer, som panikkede i 4. kvartal 2018 mangler nu den risikoeksponering, som er forudsætningen for større afkast. Det er givetvis ikke mindst dem som likviditetsmæssigt sender aktierne opad.

God Brexitaftale kan give europæisk og GBP medvind

Der er fortsat gode muligheder for at en amerikansk/kinesisk handelsaftale kan få aktierne til at stige lidt mere. Reelt er det nok en god Brexitaftale, som investorerne skal sætte deres lid til, hvis de leder efter yderligere stigninger de kommende måneder. Sandsynligheden for en aftale inden 29/3 eller en udskydelse, hvor investorerne fortsat kan ane en fornuftig aftale på et senere tidspunkt og efter valget til Europa Parlamentet i slutningen af maj, er ”ganske gode”. En god Brexit aftale vil på nuværende tidspunkt, med den gode stemning i aktiemarkedet, kunne give en stigning på anslået 5 % i GBP og 3-4 % for de europæiske aktier.

Ikke tid til øget risikotagning

For de risikovillige investorer kan der være yderligere 5 % at hente i aktierne i den resterende del af 2019. Det vil helt kunne udradere det dårlige 2018. På den anden side vil det efter en hæsblæsende aktiestart for 2019 kun svare til ½ af det afkast, som investorerne har fået allerede. Der er god grund til at se sig godt for. Det er ikke tiden til at skrue op for risikoen og for dem som øgede sin aktieeksponering under nedturen i slutningen af 2018, kan det være tid til at tage lidt risiko ud af aktieporteføljerne.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld