Nordnetbloggen

Aktier/Coronavirus: Derfor holder 3 forhold investorer i risikomæssig skak

Coronavirusset holder investorerne i en tæt risikomæssig spændetrøje. Der er især 3 årsager til at investorerne bliver ekstra nervøse:

  • Investorerne har et klart ”referencepunkt” for Coronavirusset. Det er SARS udbruddet fra 2003. Dengang var investorerne også meget nervøse og kursudviklingen ligner lidt den som der var dengang.
  • Aktierne er steget meget siden finanskrisen og det gigantiske afkast i 2019 er i frisk erindring. Investorerne ønsker på den ene side fortsat at være med på afkasttoget, hvis det kører videre med høj hastighed. På den anden side ønsker de ikke at blive efterladt på perronen, hvis kurserne nu for alvor og i en længere periode vender næsen den anden vej. Lidt som vigtigheden af at nå det sidste tog eller den sidste bus. Hvis man ikke når det eller den, kan man blive tvunget til at tage en taxa, og det bliver dyrt. Analogien = Hvis man ikke sælger ud i tide, risikerer man et større fald, en større regning.
  • Normen har været, at hvis der har været kriser i lande som eksempelvis Rusland eller Kina, ville informationerne være sparsomme og verden ville ikke have stor tillid til at det var de rigtige informationer, som slap ud. I Kina er denne gang lidt anderledes. Man kan altid diskutere om information er tilstrækkelig; om myndighederne har overblikket i et land med langt over 1 mia. indbyggere; om de kommer hurtigt nok ud og er troværdige, men i det mindste er åbenheden langt større end tidligere. På den ene side og på længere sigt er stigende informationsformidling positivt. På den anden side betyder det også, at det på kort sigt er med til at gøre verden og investorerne nervøse. Spredningen af nyheder sker 10x så hurtigt som spredningen af virusset, og opmærksomheden er meget stor

Pandora, Carlsberg og A.P. Møller tog mandagens aktiebund

Mandagens danske aktiebund i et rødt marked, hvor Ambu var ene om at holde kursfanen grøn, blev taget af Pandora, Carlsberg og APM. Frygten er at kineserne går mindre i Pandoras butikker og Carlsberg er talstærkt til stede i Asien. Hvis folk bliver mere hjemme, vil de gå mindre ud og det er givetvis en del af forklaring på Carlsbergs nedtur. Kursfaldet i APM har mange fædre; frygten for at der bliver mindre at transportere, faldende transportpriser og nye regler for svovlindhold i røgen fra skibsmotorerne er nogle af de faktorer, som fik investorerne til at sælge aktien.

Rolig(ere) tirsdag

Der er udsigt til en mere rolig tirsdag. På den ene side har dødstallet desværre passeret 100. På den anden side er der ikke kommet netto nye informationer, som kortsigtet skal gøre investorerne mere nervøse. Derfor er der udsigt til en roligere dansk aktietirsdag, som formentlig indledes med mindre stigninger.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Efterlad en kommentar

avatar

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link