Nordnetbloggen

Aktier: Aktiebunden testet – hold øje med smittetallene

De amerikanske aktier havde den bedste enkeltdag siden nedturen i 30’erne. Daglige udsving og hastigheden i nedturen har været ekstreme. Bunden blev fundet og testet, men usikkerheden kan bestå længe

  • Gårsdagens optur på ca. 10 % var historisk
  • Enkeltdagsudsving er større end under finanskrisen i 2008
  • Investorerne reagerer ikke kun på de økonomiske signaler, men aktiemarkedet har i høj grad også sin egen rytme. Investorerne køber markedsaktier som eksempelvis Apple hvis de tror markedet stiger og vise versa ved forventede nedtur. Investorerne vil ikke risikere at ramme den daglige retning, men den eller de ”forkerte” aktier, som ikke bevæger sig op
  • Den amerikanske stimulansplan på 2000 mia. USD blev som forventet vedtaget
  • Aktierne har formentlig passeret lavpunktet mandag den 23/3 – 1 kvartal før nedturen i økonomien kulminerede. Det er dog ingen garanti for at aktierne ikke igen kan komme ned og røre eller sågar være lavere. Nedtur bliver ikke hurtigt og per definition vekslet til en meget hurtig optur.
  • De kommende dage og uger kan markederne fortsat tænkes at bølge frem og tilbage. Hold øje med smittetal og udviklingen i dødsfald. Det gør investorerne.
  • 2/3 af betingelser for bedre tider investeringstider er nu på plads. Penge- og finanspolitikken har fået et ”fuld kraft frem”

Investorerne fokuserer på smittetallene

Den sidste 1/3 af forudsætningen for at investorerne for alvor kan se lyset for enden af Coronatunnelen er at smittetallene med sikkerhed skal toppe og efterfølgende begynde at falde igen. Aktierne vil fortsat bevæge sig ganske meget op og måske også ned, men ”bagstopperne” for den økonomiske nedtur som bliver markant, men formentlig kortvarig, er nu på plads. Den tilstrækkelige betingelse for at overbevise investorerne om at aktierne er bundet ud, vil være at smittetallene med sikkerhed begynder at falde. Det kan tage 2-3 uger i USA, og er formentlig det, som vi i løbet af 1 uge kan ane i Italien og Spanien og Danmark for den sags skyld.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Hans
Gæst
Hans
Er algoritme/computer handel ikke den største årsag til de svingende kurser. Så vidt jeg har forstået sker 70% uden direkte menneskelig indblanding.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link