Nordnetbloggen

Afsnit 30 af #Investeringspodcasten om amerikanske IT-aktier og potentiel overstyring

I 30. afsnit af #Investeringspodcasten diskuterer Hansen og Larsen den seneste artikel i Financial Times, der udnævner Softbank som aktøren bag den høje koncentration i amerikanske IT-aktier. Er det sandsynligt, at Softbank har forsøgt at købe billige out-of-the-money-optioner, som drager nytte af en bestemt kursudvikling, for dernæst selv at købe ekstra op i aktierne, og drage nytte af det potentiale? I den seneste tid har man har set nogle markante kursbevægelser i de amerikanske IT-aktier, som alene har trukket indeks i plus. Kan man i den henseende tale om en IT-overstyring?

I fredags meddelte S&P 500, at Tesla ikke kan blive indlemmet i indekset. Det medførte fald på 20 pct i tirsdag efter Labour Day mandag. Skal aktien falde mere? Og hvordan ser konkurrencen ud for Tesla på elbilsmarkedet?

Den grønne bølger fortsætter ufortrødent i de fleste sektorer. Der er ikke tvivl om, at det er en megatrend. Men hvad gør det for prisfastsættelsen? Det kan nemlig være svært at analysere sig frem til, om en grøn aktie er steget for meget kun grundet den stærke trend. Sådan er der et par selskaber i ny og næ, der rider med på en bølge på trods af manglende indhold. Hansen og Larsen sætter perspektiv på de grønne selskaber og kursudviklingen.

00:00 – 11:00 Softbank, amerikanske IT-aktier, FAANG-aktierne, IT-overstyring
11:00 – 15:50 Tesla lukket ude af S&P 500
15:50 – 19:50 Warren Buffett, japanske og amerikanske aktier
19:50 – 27:20 Den grønne bølge, General Motors, Nikola, Quantafuel

Se med på vores YouTube eller find podcasten på Spotify, iTunes– eller der hvor du lytter til podcasts.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Jesper
Jesper
2020-09-10 13:33

Tesla er ikke bare et Tech firma eller et bil firma. Tesla er et potentielt Konglomerat med mange under virksomheder. Hvor nogle af undervirksomhederne har “worlddomination” faktor.   Bilproducent, Batteriproducent, AI software producent, Software reseller (ala App store, så man kan købe apps til bilen), Ridesharing ala Uber (RoboTaxi), Solcelle producent, Fabriksproducent (machine builds the machine, de har allerede lavet maskiner til andre typer virksomheder), Forsikringsselskab (bil forsikringer), (pt kun i Californien) Energi distributør (Supercharger netværket og ydere mere har man opdaget teknologi i de nye modeller, det vil gøre det muligt for bilerne aflade, så bilen i princippet ville… Læs mere

Sidst redigeret 12 Dage Siden af Jesper
Jacob
Jacob
2020-09-11 12:36

Perfekt timing af jeres lille varsel i Quantafuel.
Tak for en god serie. I gør det super godt.

Per Hansen
Svar til  Jacob
2020-09-14 09:58

Hej Jacob

Tak for din kommentar:-). Jeg skynder mig at give dine lovord videre til Helge Larsen.

Jeg har forsøgt at kvantificere den bemærkelsesværdige udvikling i sidste uge i Quantafuel på bloggen

Med venlig hilsen
Per

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Vil du have inspiration til dine investeringer?

Ved at give samtykke til at modtage løbende kommunikation fra os, får du mulighed for at få inspirerende tips om bl.a. relevante investeringsmuligheder, børsnoteringer, webinarer, markedstrends og pension.Jeg bekræfter, at jeg gerne vil modtage tips, inspiration og nyheder fra Nordnet. Herunder nyhedsbreve, information om tilmelding til webinarer samt spændende information omkring investering, pension, kreditmuligheder og nye produkter. OBS! Du kan altid trække dit samtykke tilbage ved at klikke på Afmeld i bunden af mailen. Vil du vide mere om, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld