Nordnetbloggen

7 grunde til at FED kan hæve i juni

 

For lidt mere end 2 uger siden, var der ikke udsigt til at FED havde særlig travlt med at hæve sine renter. Forude lurede et Brexit med faretruende meningsmålinger, inflationen var for langt væk fra 2 % komfortzonen og Kina var stadig noget som man var nervøse for. Vendepunktet i forventningerne var ”minutes” fra det seneste FED møde den 26-27/april.

Her var FED medlemmerne overraskende høgeagtige i deres renteholdning. Siden har ikke mindst San Franciscos John Williams været bannerfører for at renterne meget vel kan gå op på det førstkommende møde den 14-15/6.

Her er 7 gode grunde til at FED kan hæve i juni

  • Boligmarkedet er tilbage i storform. Gårsdagens tal viste at salget af nye boliger er tilbage i topform og med 619000 det stærkeste tal siden finanskrisen
  • Olieprisstigningerne hjælper med til at skubbe inflationen og inflationsforventningerne tættere på 2 %.
  • Beskæftigelsesudviklingen er fortsat ”fornuftig”
  • Brexit risikoen lurer latent, men risikoen er faldende.
  • Juni er et langt bedre timingmæssigt tidspunkt end eksempelvis i juli, som ligger midt i sommerferien. Jo færre investorer som kan reagere, jo større er risikoen for en overreaktion, og det vil FED meget gerne undgå.
  • På trods af tydelige signaler om at den næste rentestigning kan være på vej har USD og de 10 årige renter trods alt kun reageret moderat. Det viser, at FED er lykkedes med at forventningsafstemme med investorerne.
  • Aktiemarkederne har ikke reageret negativt ved forlydenderne til stigende renter. Selv om FED styrer penge- og ikke aktiepolitikken, skal man ikke underkende vigtigheden af den forventede aktiekursudvikling, når pengepolitikken skal fastsættes.

Et referat med stor betydning

Alt i alt: Der er mange gode og flere muligheder end faldgruber der taler for at FED agerer ved det kommende møde om 3 uger. Det hele startede efter offentliggørelsen og tolkningen af FED ”minutes” og nu et par uger senere, er det tæt på at blive konsensus. Det er stadig dataafhængigt, men de taler også for at det kan være i juni, at næste renteforhøjelse skal komme.

Renten er fortsat vækstunderstøttende

 Investorerne skal holde øje med men ikke for nærværende aktiemæssigt frygte stigende renter. Ikke fordi det ikke kan skabe dønninger på de finansielle markeder, men fordi de kommende rentestigninger højest sandsynligt vil ske i et adstadigt tempo og fordi markedsrenterne fortsat i ekstrem grad understøtter aktierne. Pejlemærket er her forskellen mellem de 10 årige renter og den nominelle vækst i økonomien (vækst plus inflation). Så længe renten er markant lavere end den nominelle vækst, er renteniveauet fortsat vækstunderstøttende. Med en rente som aktuelt er halvdelen af væksten, gør en renteforhøjelsen ikke verden til forskel.

 

 

 

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link