Nordnetbloggen

Aktier: 6 gode grunde til at tage en time-out

Antallet af gode grunde til at investorerne skal blive mere forsigtige og parkere en del af deres investerede aktiepenge ude på sidelinjen, for at tage en investeringsmæssig time-out, vokser:

  1. Væksten er aftagende. Det har såvel europæiske som amerikanske data vist på det seneste. Det er ikke nemt at adskille Kina-USA problematikken fra ”’øvrigt”, men der en svækket effekt på en række fronter.
  2. Når Trump er færdig med Kina, vil han givetvis rette blikket mod Europa.
  3. Obligationsmarkedet indikerer ikke kun en forventning om at den amerikanske centralbank FED handler snart og meget, men også at vækstafmatningen kan blive ganske markant.
  4. I England er Boris Johnson favorit til at blive den næste konservative formand og PM. Han skal gensamle landet, men forude venter også et Bravallaslag med EU om udtræden og vilkår, som kan komme til at gøre investorerne nervøse undervejs.
  5. Kina lader sig formentlig ikke kue af Donald Trump. Derfor er det langtfra givet, at der kommer en handelsaftale indenfor de kommende måneder, og når den kommer, vil investorerne meget vel kunne have fået ”ondt i maven” undervejs.
  6. Der er storpolitiske spændinger undervejs i Mellemøsten. Gårsdagens angreb på tankskibe bærer klare politiske undertoner mellem USA og Iran. Hvis spændingerne eskalerer, kan det betyde markant stigende oliepriser og give ganske meget volatilitet i aktierne. Det er ikke en tilfældighed, at Japans premierminister Shinzo Abe er på ”fredsmægling” i Iran.

Er det kortsigtet umagen værd at eje mange aktier ?

Der er masser af potentielle risikomomenter. Samtidig er det vanskeligt at se, hvad der for alvor er den enkelte gode årsag til aktierne indenfor de kommende uger for alvor tager en ny opstigning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

1
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Time in the market beats timing the market – og hvis man ser på risici for at der kan komme en krise, er de der hele tiden. Men godt indlæg.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link