Nordnetbloggen
Flemming Kozok
Aktiv investor

4,6 mio. på 3 timer: En stor dag og dens betydning

Markedets veje er uransagelige og det er tilsyneladende rekordernes tid; undertegnedes tradingstrategi viste sig for nogle uger siden særdeles profitabel, idet den genererede en samlet indtægt i niveauet 4,6 mio. kr. på ca. 3 timers handel. Dette repræsenterede på samme tid den største indtægt jeg nogensinde har lykkes at generere inden for så kort en tidsramme. Der var tale om ekstrem volatiliet og intens handel (for en ordens skyld vil jeg understrege at jeg på nævnte handelsdag ikke har benyttet mig af gearing og kun sjældent benytter mig heraf. Ej heller anbefaler jeg brug af gearing).

I tillæg til at det naturligvis er en lettelse at præstere et sådan resultat betyder en stor dag som denne også noget i the big picture. Med the big picture mener jeg i denne sammenhæng betydning på forskellige niveauer i forhold til selve aktiviteten; i forhold til det at være trader for egen bog. Således mit fokus for dette blogindlæg.

“Sideways but forwards”

Først og fremmest er der naturligvis tale om den altid vigtige bekræftelse af strategi, metode og generel tankegang. Det er altid rart at blive bekræftet i hvad man foretager sig. Særligt når valgene der træffes er udfordrende. Dette kan i øvrigt ses i naturlig forlængelse af blogindlægget ”1 mio. kr. på én dag: Intet nyt er godt nyt”.

Det er efterhånden ingen hemmelighed at jeg grundlæggende opererer med en tilgang til trading som har fokus på beskyttelse og mere sekundært kigger på den mulige profit. Det betyder også at indtægter i perioder ligger fladt. Dette er planmæssigt, om end aldrig rart. Men hellere ligge fladt end stødt og roligt at falde.

Mere konkret skal dette ses i tråd med mit syn på en optimal performancechart for den enkelte; en chart som konstant understøttes af et underliggende, usynligt ”net” som afholder chartet fra større drawdowns. Mens chartet rykker so-so sideways (ideelt slow upward trend) og ”venter” på upside (ideelt ”breakout”), holdes downside i ave grundet tæt, disciplineret stop loss strategi. Ventetiden uden nævneværdig indtægt kan absolut være ubehagelig, men tankegangen mener jeg fungerer. Den er simpel og stærk. – Den er nemlig funderet i teorien om at “muligheder vil der altid komme!”. Som Jesse Livermore ville have sagt det: Vi skal gå – ikke løbe – efter guldet. Jeg har selv altid kaldt det ”sideways but forwards”. Så længe man lykkes med at holde performancechart sidelæns lykkes man, simpelthen fordi man fastholder sin mulighed for at ”live to fight another day”. Tro det eller ej: Det i sig selv er en sejr i aktiemarkedet; derfor i sig selv udtryk for fremskridt; ergo ”forwards”.

Store perioder som trader er med andre ord et langt, sejt træk hvor man bevæger sig sidelæns. ”Den store dag” repræsenterer således også en sund bekræftelse på at den tålmodige og delvise tilbageholdenhed gennem mere komplicerede perioder er den rigtige måde at gribe tingene an på. Netop fordi muligheder vil der altid komme.

Tilværelsen og drømmen

De individer som trader for egen bog søger typisk en form for frihed der teoretisk set er opnåelig hvis tingene går godt. Kun få opnår denne tilstand. Men for de som formår at udvikle deres eget system, som konsekvent fungerer i stigende såvel som faldende markeder, repræsenterer trading et arbejdsområde med stort potentiale for opnåelse af denne (delvise) personlige frihed. – ”Delvise”, fordi i den sidste ende er vi aldrig rigtig frie. Men det er en helt anden historie. Rent økonomisk, derimod, skal der ikke herske tvivl om at der eksisterer muligheder for at udleve visse drømme som kan være svære at opnå ad anden vej. ”Den store dag” kan medvirke til at illustrere potentialet. Succes som trader er heldigvis opnået ved indtægter langt lavere end nævnte.

Succes som trader kan også i øget grad anspore til at man benytter sig af sin frihed i form af den mobilitet der ligger i at handle for egen bog. En sådan mobilitet er et privilegium kun forbeholdt ganske få beskæftigelser. Den teknologiske udvikling har for længst muliggjort friheden til eksempelvis at rejse rundt i verden og fortsat udføre sit arbejde. Uanset hvilke markeder man opererer i. Det i sig selv er dybest ret fantastisk. Det er muligheder jeg selv nyder at gøre brug af. Senest har jeg udført mit arbejde 2 måneder i Argentina og Brasilien. På samme tid fungerer muligheder som dette i sig selv som incitament til at få strategien til at fungere; til at kunne leve af aktiviteten. Så attraktivt er det simpelthen. Og enkelte, ekstraordinært store dage i markedet vil kun anspore yderligere.

Overordnet er min blogaktivitet her på siden til for at yde inspiration indenfor området. Det er det der er min mission med min blog. Hvis jeg på nogen måde skal bruge min egen største dag på markedet konstruktivt her på bloggen skal det være til netop det: At søge at inspirere andre der trader for egen bog eller ønsker at prøve kræfter med det.

Rigtig god sommer / less stress.

 

/ Følg løbende mine opdateringer på twitter.com/flemmingkozok

/ VIDSTE DU: At jeg tilbyder personlig undervisning i Active Trading? Hør mere via e-mail: flemmingkozok@gmail.com

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Efterlad en kommentar

15 Kommentarer på "4,6 mio. på 3 timer: En stor dag og dens betydning"

avatar
Sorter efter:   nyeste | ældste | mest populære
Jon
Gæst

Hej Flemming.

Jeg har lige et hurtigt spørgsmål. Hvor mange penge har du ude at “svømme” når du trader? Her tænker jeg specielt på omtalte rekord dag 🙂

Mvh. Jon.

Casper Frimodt
Gæst
For det første: tillykke med det flotte resultat. Men som Jon siger er det jo temmelig relevant at vide hvor meget du har at investere for, for hvis du har (havde) en porteføjle på 5mio kr er det jo en kæmpe bedrift, mens det er mindre frygtindgydende hvis du har 500mio kr… I øvrigt synes jeg at man sidder lidt tilbage og tænker “ej det var sku godt nok flot Flemming – hatten af for det – men hvor er det lige at jeg er blevet klogere af at læse indlægget?”. Når vi læser disse blogindlæg er det jo ikke… Læs mere »
Jacob C. Andersen
Gæst

Thumbs up!

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.