Nordnetbloggen

40 mia. udbyttekroner holder hånden under de danske aktier

I sidste uge startede den danske udbyttesæson for alvor. En række selskaber har allerede holdt generalforsamlinger og mere end 40 mia. er på vej til at blive godkendt og på vej tilbage til investorerne. Disse penge virker som en understøttende hånd under aktiemarkedet de kommende uger.

  • I sidste uge blev der godkendt og udbetalt mere end 15 mia.
  • 2/3 af dette beløb stod Danske Bank for
  • Sammenlagt vil der blive udbetalt mere end 40 mia.* fra de største danske børsnoterede selskab.
  • Alene Danske Bank vil stå for ca. 25 % af dette beløb.
  • Udover udbytte vil der over de kommende måneder blive foretaget en række aktietilbagekøb, som øger ”tilbagebetalingen” til aktionærerne.
  • Aktietilbagekøb vil lægge mere end 20 mia. DKK oveni udbyttebetalingen

Udbytteaktier betaler sig

En meget stor del af udbytterne bliver geninvesteret i aktiemarkedet. Enten i de samme aktier, som lige har betalt en betydelig del af overskuddet ud til aktionærerne, eller i andre aktier. Det er langsigtet sund fornuft at geninvestere aktieudbyttet. Over tid vil op imod halvdelen af den diversificeredet porteføljeafkast komme fra udbytte. Her er nogen af de faktorer, som bidrager til det:

  • At udbetale udbytte eller købe aktier tilbage disciplinerer selskaber til dels at tjene tilstrækkelig med penge og/eller at undgå at foretage dårlige investeringer. Langsigtet er udbytte en betydelig del af et aktieafkast.
  • Gode og dygtige selskaber kan meget ofte både udbetale udbytte/købe aktier tilbage, konsolidere egenkapitalen og investere i fremtiden. Det er er styrketegn.
  • Udlodning af udbytte er et ”tak for et godt år” og en egenkapitalkorrektion, men investorerne har svært ved at indregne tiden efter udbytte og det åbner op for at du som investor kan gøre et godt køb ved at være investor, mens udbyttet bliver udbetalt. Det sker ikke sjældent, at aktien ikke falder det som den ”bør”, når først aktien handles uden ret til at modtage udbytte. Hvis en aktie således handles til kurs 100 og udbetaler 5 kroner i udbytte, skal den reelt set falde med 5,- dagen efter generalforsamlingen. Ofte falder den dog mindre end det og nogle uger senere, er en betydelig del af udbyttebetalingen ikke længere synlig i aktiekursen

*I dette beløb er ikke medregnet udbytte fra Coloplast og Chr. Hansen, som har forskudt regnskabsår og ej heller ekstraordinære udlodninger, eller de betalinger som selskaber, som udbetaler udbytte mere end 1 gang om året, giver. Sidstnævnte drejer sig eksempelvis om Tryg, som aktuelt afholdt sin generalforsamling fredag den 16/3 og idag den 19/3 udlodder såvel det ordinære udbytte på 1,60 og 3,31 kroner per aktie i et ekstraordinært udbytte.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

2
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
Gæst
Gæst
Evidens for tredje argument?
Gæst
Gæst
Hvis Per skulle forelægge empiri hver gang han skrev noget, så er jeg bange for han ikke ville skrive ligeså meget. Prøv at se alle X-dagene denne sæson, både danske og udenlandske aktier, og få selvsyn for at det er rigtigt. Særligt small- og mikrocap er tit helt upåvirket af et udbytte.

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Nyhedsbrev.
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Nyhedsbrev.

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link