Nordnetbloggen
Per Hansen
Investeringsøkonom

2018: Større udsving, lidt mindre afkast og Bitcoin i omtaletop

Vi er på vej ud af 2017 og ind i 2018. Her er 10 ting, som jeg mener er mere end blot investeringsfugle på taget:

  • 2017 blev det sidste ”rigtig gode aktieår” i denne cyklus. Globale aktier giver i 2018 et afkast på 5-7 %. Op til 10 % for en global danske krone investor som følge af den forventede stigning i USD. På den ene side noget er det mindre end hvad der har været tilfældet de seneste år. På den anden side er det markant bedre end de negative afkast i obligationer, som er den naturlige konsekvens af FEDs rentestigninger og fald i de længere løbende obligationer.
  • USD får et comeback og rammer på et tidspunkt 6,75 DKK i forhold til danske kroner. En stigende USD glæder aktieinvestorerne og øger afkastet.
  • Den amerikanske centralbank, FED hæver sin rente 3 gange i 2018. Den 10 årige amerikanske rente stiger til tæt på 3 %.
  • Brexit er stadig en udfordring fra briterne, men finansielt tog det britiske pund allerede afsked med disse udfordringer i 2017. GBP når på et tidspunkt 9,00 i forhold til danske kroner. Det er gode nyheder for dansk eksport.
  • Let stigende amerikanske renter giver medvind til bank- og medicinalaktier.
  • I 2018 kommer der mindst én 5 % aktiekorrektion
  • Novo Nordisk har haft et bemærkelsesværdigt come back i 2017. Det fortsætter i 2018 om end i mere afdæmpet tempo. I slutningen af 2018 vil investorerne igen spekulere i og på om Novo Nordisk i begyndelsen af 2019 hæver sine langsigtede indtjeningsforventninger fra 5 % årligt. Et gensyn med kurs 400, som Novo Nordisk aktien senest havde i slutningen af 2015, er muligt.
  • Coloplast gør comeback. Selskabet leverer på sin nye vækstplan, som bl.a. indeholder at tilkøbe vækst, som investorerne tror vil tilføre værdi.
  • Kåre Schultz bringer Teva tilbage på sporet. Investorerne oplever et ”Lundbeck deja-vu” og aktiekursen slutter året højere end 25 USD. Teva-around er en turn around realitet.
  • 2018 bliver et vind eller forsvind år for Bavarian Nordic. Alt er muligt. På den ene side er prisen lav, hvis forskningen lykkes. På den anden side mangler Bavarian fortsat at lykkes med sit første produkt udenfor koppevaccine. Den 10. og sidste ”forudsigelse” har derfor mere karakter af et udfaldsrum og en art halvgardering. Enten er aktien over 275 eller under 175. I høj grad kun for risikotolerante investorer.

Bitcoin, tjah – alt er muligt. Det eneste som synes realistisk er, at det kan blive årets mest omtalte ”fænomen”.

Anm: Jeg ejer aktier i Novo Nordisk og Teva

Per Hansen
Investeringsøkonom

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

3
Efterlad en kommentar

avatar
nyeste ældste mest populære
lord bitcoin
Gæst
lord bitcoin

Lidt tyndt at bruge bitcoin i overskriften for derefter blot at komme med en lettere kryptisk filosofisk fodnote om emnet. Hvis ikke du ved noget om det så er det da også helt i orden! Skuffelsen var da stor for mig som læser…

John Andersen
Gæst
John Andersen

Må give Lord Bitcoin ret – overskriften er en smule vildledende, da der nærmest ikke bliver nævnt noget brugbart om bitcoin. Jeg har netop købt bitcoin hos https://unikoda.dk/ og jeg har store forventninger til 2018, selvom du virker en smule skeptisk 😉

Alexander
Gæst
Alexander

I følge flere analyser bliver bitcoin spået et godt år og generelt er cryptovaluta på vej frem. Jeg vil tro 2018 bliver det vildeste år hidtil, da “normale mennesker” er begyndt at få øjnene op for det. Bemærk, at Coinbase, Kraken, Bittrex, Binance og Bitfinex alle har lukket eller haft lukket for nye brugerregisteringer, da deres servere og personale ikke har kunne følge med. Når de får styr på dette, vil det vælte ind med penge i bitcoins og altcoins. Hvis vi blot tager et kig på det danske marked, er det tit https://coinbox.dk bliver nødt til at lukke indenfor… Læs mere »

Nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld

Nyhedsbrev
Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.

Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
Tilmeld
Vil du teste Nordnet Beta? Tilmeld dig her:
Tilmeld

Obs! E-mailadressen skal være den samme, som du har registreret på nordnet.dk under indstillinger.
Nordnets nyhedsbrev

Få inspiration, tips og nyheder direkte i din indbakke.
Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.
Tilmeld
close-link